Вижте симулация на действието на гребния тренажор Concept2 Модел D.

 
Нито един спортен уред не може да работи вместо Вас, така че Вие трябва да поработите с него! Ние държим да направим тренировките по гребане интересни и ефективни за Вас.

 
В библиотеката ни с тренировки в Интернет можете да намерите най-добрата за Вас тренировка за всеки ден.

 
Желаете ли да разработите собствена тренировъчна програма като използвате нашия гребен тренажор? Започнете оттук.

 
В продължение на много години гребният тренажор CONCEPT2 се е смятал за най-добрият гребен тренажор в света, а новият модел "E" и неговият предшественик модел "D" само потвърждават това. Уникалната им конструкция позволява на всеки трениращ - от любител до професионалист – да изпълнява упражнения, симулиращи движенията при гребане на вода и даващи възможност за безопасна и ефективна тренировка за цялото тяло.
Естествените движения при гребане са най-подходящи за тренировка на главните групи мускули, а също така и на сърцето, белите дробове и дихателната система. Нещо повече - работата с този тренажор, благодарение на регулируемото съпротивление, изключва вредното ударно натоварване на ставите, развива гъвкавост и издръжливост.
Използването на съпротивлението на въздуха за натоварване при изпълнението на упражненията позволява на трениращия изцяло да контролира интензивността на тренировката. Затова гребният тренажор Concept 2 е подходящ за всеки човек, независимо от неговата възраст и физическо състояние.
Гребният тренажор Concept 2 се характеризира с надеждност и елегантност и може да се използва при най-неблагоприятни условия. Неслучайно в спортните зали на Великобритания има повече гребни тренажори Concept 2, отколкото всички останали видове фитнес оборудване. Ежедневно милиони хора използват този тренажор, в това число и на нефтените платформи в Северно море, и в центъра за подготовка на астронавти NASA. За разлика от тренажорите, с които са оборудвани залите за обществено ползване, гребният тренажор Concept 2 може да се използва и в домашни условия.

Фитнес за цялото тяло

Ръцете, краката, гърдите, гърба, корема, дори съзнанието ви - цялото ви тяло тренира пълноценно чрез ефективното, ритмично движение при гребане.
По-различно е от гребането, което вероятно някога сте пробвали. Разликата идва от плъзгащата се седалка. Краката ви се сгъват и разпускат при всяко загребване – като допълнение към стандартното напрягане на мускулите на ръцете и гърба.
Вижте демо на техниката на гребане.
Крака. Започвате да загребвате със сгънати крака и прасци, разположени перпендикулярно. Движението започва от силните мускули на краката ви и завършва, когато напълно ги изпънете.
Ръце. При захващане ръцете ви са напълно изпънати; при завършване на движението, те са издърпали дръжката до корема ви. Както и при краката, това движение развива едновременно сила и гъвкавост.
Основни мускули - гърди, гръб, корем. В началото при загребване, краката се натоварват чрез издърпване на дръжката с участието на ръцете и основните мускули на тялото. След това гърбът участва повече, тъй като се разгръща напълно по средата на движението. Най-накрая, тялото спира с помощта на коремните мускули.
И най-накрая, съзнанието Ви. Клиентите ни казват, че ритмичното движение при гребане им помага да изпразнят главите си и да се освободят от ежедневния стрес.
Или може би, вие сте от хората, които се впечатляват от данните, следени и изписвани от интелигентния монитор.
А ако ви липсва мотивация, ще я намерите на официалния уеб-сайт на компанията производител www.concept2.com в рубриките Online Challenges, Million Meter Club, Online Ranking.
Ние смятаме, че ще бъдете удовлетворени, когато видите напредъка си и почувствате по-добрата си физическа форма и здраве.

Пълноценен вид спорт

Уникалните възможности на монитора, които Ви позволяват да получавате точни данни и да ги сравнявате с данните на други гребни тренажори Concept 2, доведоха до създаване на нов вид спорт. Сега в света се провеждат над 120 съзтезания по гребане на закрито, включително Световен и Европейски шампионати, а също така шампионат на Великобритания, който привлича хиляди участници всяка година. В тези състезания могат да участват хора с различни теглови и възрастови данни, и въпреки че конкуренцията е ожесточена, атмосферата на приятно развлечение се е запазила. За много хора хазартното усещане от гонката и възможността да се състезават с други участници са основен мотив за постоянни упражнения и поддържане на върхова спортната форма.

Здраве доживот

Всички знаем колко е трудно да се поддържа интереса към редовните тренировки, затова покупката на гребен тренажор Concept 2 е само началото на нашето партньорство! Ние редовно ще Ви информираме за нови комплекси тренировки, мотивиращи Ви да се упражнявате с тренажора.
Ако имате достъп до Интернет, Вие можете да се абонирате за "On-line Ranking" и "Logbook", където да публикувате и сравнявате всички Ваши постижения. Нашите периодични информационни статии допълнително ще Ви помагат да бъдете в течение на последните специални предложения, разработки и препоръки, а Интернет-форумът на американския сайт www.concept2.com е великолепен източник на съвети и вдъхновение.

Удобен дизайн

Добрата техника на гребане може да се усвои за няколко минути. Когато започнете да гребете, мониторът започва да работи. Няма нужда да натискате бутони, докато не сте готови за тренировките по вградените програми.

Достъпен за закупуване

Монитори PM4 и PM3

Мониторът е ключов елемент в тренажора. Уникален за гребните тренажори, той предлага широки функционални възможности както за начинаещи, така и за професионалисти.
Главната отличителна особеност на мониторите PM4 и PM3 е възможността за сравнение на отчитаните време и дистанция с данните на трениращите на другите гребни тренажори (тази възможност за състезание между ползвателите на гребни тренажори е довела до възникване на нов вид спорт). И най-вече - сега Вие можете да видите "профила" на Вашата тренировка върху ГРАФИЧЕН ДИСПЛЕЙ!
РМ3 и РМ4 са вече трето и четвърто поколение монитори и имат голям брой предимства, необходими за професионалистите, в съчетание с удобството на използване, с което се характеризират по-старите модели. Достатъчно е да седнете на тренажора и да започнете да гребете или да си изберете тренировъчна програма от вградените програми.
Всеки монитор PM3 и PM4 може да се използва заедно с LogCard (ЛогКарта) Concept 2. ЛогКартата автоматично записва Вашите резултати и Ви позволява да ги публикувате в Интернет. Също така Вие можете да програмирате и да запишете Вашите любими тренировки върху ЛогКартата за по-бързо програмиране на монитора.

Видове параметри, показвани на монитора

Докато гребете по време на тренировката, Вие можете да се състезавате с Вашите предишни тренировъчни резултати, или с друга "лодка". Също така Вие можете да изберете какво да показва мониторът - например, скорост на гребане (брой загребвания в минута), разход на калории, дистанция, време, пулс, хистограми и диаграми на натоварването (виж по-горе pm3 graphic displays).

Стремеж към съвършенство

Когато през 1976 година Пит и Дик Дрейсигакер създават Concept 2, те нямат намерение да произвеждат гребни тренажори. Първият резултат от тяхната работа на инженери с опит на професионални гребци е новият модел на съставно гребло. За кратко време това гребло е признато за световен стандарт и остава такова и досега. Повече от 70% от медалите на Олимпиадата в Сидни бяха спечелени благодарение на тези гребла.
Популярността на гребния спорт и стремежът към съвършенство довежда до създаването на първия гребен тренажор през 1981 година. Първоначалната цел била създаване на "сухопътен" гребен тренажор. Както и в случая с греблото, новият тренажор бил посрещнат с въодушевление от "гребния" свят, и за кратко време станал широко разпространен за подготовка на Олимпийски отбори почти във всички страни. Освен това, тренажорът започва да се използва и от хора, които никога не са се занимавали с гребане на вода.
Качеството и вниманието към детайла при гребните тренажори Concept 2 са станали отличителни черти на тази търговска марка и сега повече отвсякога гребният тренажор Concept 2 се явява еталон за гребните тренажори във фитнес индустрията. Неговите легендарни качества - надежност, здравина, съответствие между цена и качество, ненадмината точност при измерване на параметрите на тренировка, поставят този гребен тренажор на едно стъпало по-високо от конкурентните марки. В резултат на това, гребният тренажор Concept 2 е смятан за превъзходен фитнес тренажор както за залата, така и за дома.