Вижте симулация на действието на гребния тренажор Concept2 Модел D.

 
Нито един спортен уред не може да работи вместо Вас, така че Вие трябва да поработите с него! Ние държим да направим тренировките по гребане интересни и ефективни за Вас.

 
В библиотеката ни с тренировки в Интернет можете да намерите най-добрата за Вас тренировка за всеки ден.

 
Желаете ли да разработите собствена тренировъчна програма като използвате нашия гребен тренажор? Започнете оттук.

 

Обща характеристика на PM4

PM4 е последния модел монитор за гребен тренажор Concept2. Той има следните характеристики:
 • Автоматично включване*: Просто започнете да гребете и мониторът се включва, като започва да Ви дава информация за параметрите. Не е необходимо да натискате който и да е бутон.
 • Прецизно проследяване на параметрите на тренировката*: разстояние, скорост, темпо, калории и ватове.
 • 5 начина за отчитане на параметрите*: всички данни (All data), графика на приложената сила (Force curve), гребане с лодка задаваща темпото (Rowing with a pace boat), профил на тренировката (Bar chart) и големи цифри (Large print)
 • Лог-карта*: Сменяема лог-карта запазва резултатите от Вашата тренировка и предпочитаните от Вас настройки.
 • USB интерфейс*: трансфер на данните към PC или Mac.
 • Лесно управляемо меню*: бърз и лесен достъп до множество функции като: предварително зададени тренировки, запазване на любими тренировки, състезаване срещу предишни резултати или лодка определяща темпото, игра Риболов, гребане с анимиран гребец за усвояване на правилната техника на гребане, преглед на резултати от минали тренировки и избор на език.
 • Отчитане на пулса: вграден безжичен ресийвър, съвместим със Suunto технологията (доставя се с колан за гърдите), който осигурява по-добро предаване на сигнала и елиминира смущения от разположени наблизо други гребни тренажори. Съвместим и с Polar технологията за отчитане на пулса, ако е включен ресийвър Polar (може да се достави от Concept2)
 • Комплект презареждащи се батерии: те се презареждат докато Вие гребете. Могат да бъдат презаредени и чрез включването на монитора към компютър чрез USB порта.
 • По-голяма памет: позволяваща бъдещи подобрения и нововъведения.
 • Състезание между отделните гребни тренажори: предвидено е захранване осигуряващо както свързване чрез кабел на тренажорите, така и възможност за безжично свързване между тях. Не е необходим компютър.
* Отбелязаните характеристики присъстват и при предишния модел монитор - РМ3.

Състезание с PM4

РМ4 е проектиран така че да комуникира директно с други монитори РМ4 за да могат до осем участници да се състезават помежду си без да е необходим компютър. Веднъж след като вече е конфигуриран, Вие може да използвате който и да е РМ4 монитор за да зададете параметрите на състезанието, останалите се присъединяват и състезанието може да започне.
Ограничения:
 • Максимум до 8 участници.
 • Няма отборни състезания, само състезания по време и дистанция.
 • Няма екран за “Публика”, както е при софтуеъра “Състезание Venue” за компютър.
РМ4 поддържа два варианта за провеждане на състезание – безжично и чрез кабели.

Провеждане на състезание без да е необходимо свързването чрез кабели

ANT чипа, който е вграден в РМ4 монитора дава възможност за провеждане на състезания, без свързване чрез кабели при определени условия. Качеството на провеждане на състезанието може да се влияе от мястото (заобикалящата среда) на провеждане, разстоянието между тренажорите и други фактори. Ако има възможност за осъществяване на кабелна връзка между тренажорите – използвайте я, тъй като тя е по-надеждна. Но за импровизирани състезания, без необходимата предварителна подготовка, възможността за безжичното му провеждане е много удобна и лесна за осъществяване.
Ограничения за безжично провеждане на състезания:
 • Състезанието не може да се провежда в много голям обхват: добре е да се направят конкретни тестове, но Concept2 препоръчва състезание без окабеляване между няколко участника в непосредствена близост (максимум 3м обхват). Ако увеличите обхвата и не се получава – използвайте кабели!
 • ANT SPORT и Suunto технологиите за следене на пулса не се поддържат едновременно с провеждане на състезанието. Ако е необходимо Suunto-отчитането на пулса – излозвайте кабели!
 • Може да провеждате само едно безжично състезание в едно и също помещение или в обсег от 10-30м. Можете да провеждате много състезания с окабеляване в едно и също помещение.

Технологията ANT

РМ4 мониторът има вграден “ANT” чип за безжична комуникация със Suunto и ANT SPORT оборудване за следене на пулса, а също и за провеждане на състезания без необходимостта от компютър, както и за бъдещи подобрения в комуникацията на монитора с компютър.

Какво е ANT Технология?

Защо ANT Технология?

ANT Технологията осигурява надеждна цифрова радио връзка между оборудване, разположено в близък обхват (3м. и повече). Тя се превръща в популярен стандартен интерфейс между устройства за следене на пулса и други фитнес сензори. Ползва от Garmin Edge и Suunto T6 в устройствата за следене на пулса, както и при монитори за следене на скоростта и разстоянието при ходене и бягане.

Как ANT Технологията се използва в РМ4?

 1. РМ4 използва ANT Технологията за провеждане на състезания без да е необходима кабелна връзка между отделните уреди. Могат да бъдат свързани до 8 тренажора, при положение че са в непосредствена близост един до друг. Изключително лесно и удобно е за провеждането на неофициални състезания за подобряване на тренировъчния процес или просто за забавление.
 2. В РМ4 монитора има вграден ANT/Suunto ресийвър. Това дава възможност за следене на пулса без допълнителни кабели или включване на външни устройства, които могат да бъдат изгубени или повредени. Тази технология повишава в много голяма степен както обхвата на приемане, така и надеждността. С всеки монитор PM4 се доставя и Suunto колан за следене на пулса.

Какви са предимствата на Suunto Технологията за мен?

Със Suunto/ANT Технологията за следене на пулса не Ви се налага да се притеснявате за смущения от други разположени наблизо монитори за следене на пулса. Не е необходимо да закупувате отделен външен ресийвър.

Все пак мога ли да използвам моя монитор Polar за следене на пулса с монитора PM4?

Да! РМ4 е напълно съвместим с Polar Технологията. Много клиенти вече са инвестирали в оборудване на Polar. Ако сте доволни от него при Вашата тренировка – няма никаква причина да го сменяте. www.polarusa.com

Кои са Suunto?

От техния уебсайт: “Suunto е водещия производител на измервателни уреди, използвани в много видове спортове като ски, гмуркане, ветроходство, голф и туризъм. Нашата цел е да се концентрираме в спортове, при които напредналите технологии в измерването, оперирането с данните и специфични алгоритми могат да бъдат от изключителна полза за активно спортуващите.” Suunto се появява на пазара за фитнес оборудване със своя часовник Т6, характеризиращ се с много функции, част от които са следене на пулса и осигуряване на допълнителен анализ на тренировката чрез FirstBeat изчисления на EPOC и “Ефект от тренировката”. За повече информация посетете www.suunto.com и www.firstbeattechnologies.com